fbpx

ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÁS

Magánrendelésünk az Érintetteket (Pácienseket) még az adatkezelés megkezdése előtt jelen adatkezelési tájékoztató útján kívánja tájékoztatni az adatok kezelésével kapcsolatos tényekről, így különösen az adatkezelések céljáról, jogalapjáról, az adatkezelések időtartamáról. Jelen adatkezelési tájékoztatóban foglalt tájékoztatás kiterjed az Érintetteknek az adatkezelésekkel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.

Tájékoztatni szeretnénk Önt arról, hogy Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatónkban hivatkozott Magánrendelésünk -L33 MEDICAL KFT. – a hatályos szabályozás szerint Adatkezelőnek minősül.

Adatkezelő neve: L33 Medical Szolgáltató Kft
Adatkezelő elérhetősége: L33 Medical Kft.
Székhely: 2040 Budaörs, Budakeszi utca 13.
Adószám: 14917150-1-13
Cégjegyzékszám: 13-09-189333
Képviselő: Dr. Vörös Anna Ildikó
Rendelő címe: 2040 Budaörs, Lévai utca 33.
Adatvédelmi Tisztviselő elérhetősége: info@l33medical.hu

  1. TÁJÉKOZTATÓNK CÉLJA ÉS HATÁLYA

  • Jelen Adatvédelmi tájékoztatásunk célja, hogy megismertessük Önt a L33 MEDICAL Privát Egészségügyi Szolgáltatás által alkalmazott adatvédelmi és adatkezelési elvekkel. Az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatásban szabályozott adatvédelmi politikát Magánrendelésünk, mint Adatkezelő magára nézve kötelező erővel ismer el.

  • A Tájékoztató rendelkezéseinek kialakı́tásakor Egészségügyi Szolgáltatásunk különös tekintettel vette figyelembe az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („A^ltalános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”), és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) rendelkezéseit továbbá az adatok kezelésére vonatkozó ágazati szabályozásokat.

II.  ÁLTALÁNOS MEGHATÁROZÁSOK, FOGALMAK

  • Személyes adat: Bármilyen adat vagy információ, amely alapján egy természetes személy („Érintett“) – közvetett vagy közvetlen módon – azonosı́thatóvá válik.

  • Érintett: Bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – akár közvetlenül, akár közvetve – azonosítható természetes személy. Szolgáltatásunkban Érintett a Páciens (néhány esetben a hozzátartozó is).

  • Az Érintett hozzájárulása : Az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló olyan konkrét cselekedete (félreérthetetlen és egyértelmű), ahol beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez.

  • Privát Egészségügyi Szolgáltató: A magánpraxis, ahol az egészségügyi ellátást igénybe veszi, ahol a páciens  vizsgálata  és  kezelése történik. Jelen  esetben a L33 MEDICAL KFT Magánrendelője.

  • Adatkezelés: Az alkalmazott eljárástól függetlenül a személyes adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, ı́gy különösen a személyes adatok gyűjtése, rögzı́tése, rendszerezése, tagolása, tárolása, átalakı́tása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, betekintése, felhasználása, közlése, továbbı́tása, terjesztése vagy egyéb módon hozzáférhetővé tétele, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, korlátozása, törlése és megsemmisı́tése.

  • Adatkezelő: Aki az adatkezelés céljait és eszközeit – önállóan vagy másokkal együtt – meghatározza. Jelen esetben Magánrendelésünk a L33 MEDICAL

  • Adatfeldolgozó: Az a szolgáltató, aki az adatkezelő nevében személyes adatokat

  • Adatfeldolgozás: Az adatfeldolgozók önálló döntést nem hoznak, kizárólag az adatkezelőkkel kötött szerződés,  és  a kapott utası́tások szerint jogosultak eljárni. Az adatfeldolgozók 2018. május napját követően a részünkre az Adatkezelők által továbbı́tott és általuk kezelt vagy feldolgozott Személyes adatokat a „GDPR“ által előı́rt rendelkezésekkel összhangban rögzı́tik, kezelik, ill. dolgozzák fel, és erről nyilatkozatot tesznek az Adatkezelők részére. Az Adatkezelők ellenőrzik az Adatfeldolgozók munkáját.

  • Címzett: Az a természetes vagy jogi személy, akivel a személyes adatokat közlik.

  • Adatvédelmi incidens: A biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyesadatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi

III.  AZ ADATKEZELÉS ELVEI, MÓDJA

  • Magánrendelésünk, mint Adatkezelő a személyes adatokat jogszerűen és tisztességesen valamint az átláthatóság elveinek, továbbá a hatályos jogszabályoknak és jelen Tájékoztató szabályozásának megfelelően

  • A Szolgáltatás igénybevételéhez elengedhetetlenül szükséges személyes adatokat a vonatkozó jogszabályokban meghatározott célból kezeljük vagy az Érintett azaz páciens hozzájárulása alapján,  és  kizárólag  célhoz  kötötten használjuk A kezelt Személyes adatok köre arányban  áll  az  adatkezelés céljával, azon nem terjeszkedik túl.

  • Minden olyan esetben, ha a személyes adatokat az Adatkezelő – Magánrendelésünk- az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra  kı́vánja felhasználni, erről Önt tájékoztatjuk, és ehhez előzetes, és kifejezett hozzájárulását megszerezzük, illetőleg lehetőséget biztosı́tunk Pácienseink számára, hogy a felhasználást megtiltsák.

  • Mint Adatkezelők a megadott személyes adatokat nem ellenőrizzük. A megadott személyes adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy, tehát Ön

  • A 16. életévét be nem töltött személy –Érintett – személyes adatai csak a felette szülői felügyeletet gyakorló nagykorú személy hozzájárulása esetén kezelhetők. Mint Adatkezelőknek nem áll módunkban a hozzájáruló személy jogosultságát, illetve nyilatkozatának tartalmát ellenőrizni, ı́gy a Páciens illetve a felette szülői felügyeletet gyakorló személy szavatol azért, hogy a hozzájárulás megfelel a jogszabályoknak.

  • Magánrendelésünkáltal kezelt személyes adatokat a jelen Tájékoztatóban meghatározott Adatfeldolgozókon, valamint egyes – a jelen Tájékoztatóban hivatkozott – Címzetteken kı́vül harmadik félnek át nem

  • Magánrendelésünka kezelt személyes adat helyesbı́téséről, korlátozásáról illetve törléséről az érintett Pácienst, továbbá mindazokat értesı́ti, akiknek korábban a személyes adatot adatkezelés céljára továbbı́totta. Az értesı́tést csak akkor mellőzzük, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

IV.  ADATKEZELÉSEINK FELSOROLÁSA ÉS CÉLJA

  1. L33 MEDICAL KFT. EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ ADATOK KEZELÉSE

Amikor Ön felkeresi Magánrendelésünket és igénybe veszi az egészségügyi ellátást, az ellátást igazoló és leíró dokumentációjába feltűntetjük adatait. Az adatkezelésnek célja az egészség megőrzésének, javításának, fenntartásának előmozdítása, az eredményes gyógykezelési tevékenység elősegítése. Cél továbbá az Érintett egészségi állapotának nyomon követése, a betegjogok érvényesítése is.

 

A személyes adatok tervezett kezelésének célja: Pácienseink egészségügyi ellátása és annak dokumentálása.

Adatkezelés jogalapja: Jogi kötelezettség jogalapja (1997. évi CLIV. Törvény az egészségügyről; 1997. évi LXXXIII. Törvény a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól, 62/1997.  (XII.  21.)  NM  rendelet  az  egészségügyi  és  a  hozzájuk  kapcsolódó személyes adatok kezelésének egyes kérdéseiről)

Érintettek kategóriái: Az ellátást igénybe vevő Páciensek.

Kezelt személyesadatok: Az azonosításhoz és ellátáshoz szükséges adatok: Név,

születési név, TAJ, lakcím, születési hely és idő, az ellátással összefüggő adatok

A személyesadatok címzettje: Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő(NEAK)

Adatfeldolgozó: Dokirex betegirányítási szoftvere, Synlab Hungary Kft., Medserv Kft., Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrum, Intense Media Bt., GSuite naptár

Adatkezelés tervezett időtartama: 1997. évi XLVII. törvény az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyesadatok kezeléséről és védelméről  rendelkező jogszabály és a 1997. évi LXXXIII. Törvény a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló szabályozásban és a 62/1997. (XII. 21.) NM rendelet az egészségügyi és a hozzájuk kapcsolódó személyes adatok kezelésének egyes kérdéseiről meghatározott időtartam (Eütv. 30. § (1) bekezdése szerint az adatfelvételtől számított 30 év, zárójelentések esetében 50 év, képalkotó diagnosztikai felvételek esetében 10 év)

Tájékoztatjuk Önt arról, hogy amennyiben a Magánrendelésünkön folytatott kezelését végző szakorvos, az Ön kényelme és a szolgáltatás színvonalának növelése végett szükségesnek látja más szakorvos – Magánrendelésünkön belüli- bevonását, az ellátás biztonsága és gyorsasága végett, betekintést engedhet kizárólag az ellátással kapcsolatos adataiba.

2.    SZÁMLÁKKAL ÖSSZEFÜGGŐ ADATOK KEZELÉSE

Ezen adatait akkor kezeljük, amikor az ellátás megfizetése során a számlát kiállítjuk.

A személyes adatok tervezett kezelésének célja: Pénzügyi elszámolás, bizonylati rend

Adatkezelés jogalapja: Jogi kötelezettség jogalapja (2000. évi C. törvény a Számvitelről; 2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról)

Érintettek kategóriái: Azon Páciensek, akiknek nevére készpénzfizetési számla

kiállítására kerül sor.

Kezelt személyesadatok: Számlafizető neve és számlázási címe, esetlegesen

Egészség Pénztári Tagság azonosítója

A személyesadatok címzettje: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Adatfeldolgozó: Dokirex betegirányítási szoftver, Könyvelés

Adatkezelés tervezett időtartama: (2000. évi C. törvény a Számvitelről; 2007. évi

CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról szóló rendelkezései szerint)

Amennyiben hozzátartozója vagy más személy (mint harmadik fél) adatait jeleníti meg, úgy köteles gondoskodni arról, hogy a harmadik fél beleegyezésével Ön rendelkezzen!

  1. WEBOLDALI SÜTIK – COOKIE-K – ADATKEZELÉSE

Weboldalunkon sütiket használunk, azonban ezek személyes adatot (köszönhetően az IP-maszkolásnak) nem tartalmaznak. Kivételt képez a Facebook által használt remarketing cookie-k:

 

A személyes adatok tervezett kezelésének célja: marketing célú tájékoztatás

Adatkezelés jogalapja: Hozzájárulás jogalapja

Érintettek kategóriái: A weboldalra látogatók

Kezelt személyesadatok: IP-cím, webhelyműveletek

Adatfeldolgozó: FACEBOOK

Adatkezelés tervezett időtartama: Az Érintett törlési, visszavonási kérelméig,

de maximum 3 hónapig

A sütik karbantartása

Önnek lehetősége van arra, hogy karbantartsa és/vagy tetszés szerint törölje a sütiket.  Kérjük,  hogy  az  ezzel kapcsolatos   tudnivalókért  látogasson  el  az aboutcookies.org. oldalra.

V.  A PÁCIENS JOGAI, ÉRVÉNYESÍTÉSÜK MÓDJA

  1. Tájékoztatás és személyesadatokhoz hozzáférés

  • Ön, mint Páciens kérheti, hogy a Magánrendelésünk tájékoztassa, kezeli-e a személyes adatát, és ha igen, akkor az általunk kezelt személyes adatokhoz biztosı́tsunk Ön számára hozzáférést.

  • Személyes adatainak kezelésével kapcsolatosan bármikor ı́rásban fordulhat Hozzánk. Magánrendelésünk cı́mére küldött ajánlott vagy tértivevényes-ajánlott levélben, illetve a info@l33medical.hu-mail cı́mre küldött e-mailben tájékoztatást kérhet. A levélben küldött tájékoztatás kérést akkor tekintjük hitelesnek, ha a megküldött kérelem alapján a Páciens egyértelműen beazonosı́tható. E-mailben küldött tájékoztatáskérést a Magánrendelésünk csak akkor tekinti hitelesnek, ha azt a Páciens regisztrált e-mail cı́méről küldik. Ez azonban nem zárja ki azt, hogy a tájékoztatás megadása előtt Magánrendelésünk a Pácienst más módon is beazonosı́tsa.

  • A tájékoztatás kérés kiterjedhet a Páciensről az Adatkezelő által kezelt adataira, azok forrására, az adatkezelés céljára, jogalapjára, időtartamára, az esetleges adatfeldolgozók nevére és cı́mére, az adatkezeléssel összefüggő tevékenységekre, valamint a személyes adatoknak továbbı́tása esetén  arra, hogy kik és milyen célból kapták vagy kapják meg

2.    Helyesbítéshez való jog

(1) Kérheti Ön Magánrendelésünktól, hogy az általunk kezelt pontatlan személyes adatait helyesbı́tésük. Figyelembe véve az adatkezelés célját, kérheti a hiányos személyes adatok kiegészı́tését is.

3.    Törléshez való jog

(1) A Páciens kérheti a Magánrendelésünk által kezelt személyes adatainak törlését. A törlés megtagadható ha a személyes adatok kezelésére jogszabály felhatalmazást ad! Tehát, amennyiben Ön a IV. Pontban feltüntetett

„Adatkezeléseink felsorolása és célja“ fejezetben található egyes adatkezeléseknél, az adatkezelés jogalapja résznél a „jogi kötelezettség jogalapja“ megjelölést látja, azon adatok törlését nem áll módunkban megtenni, mert az adatok tárolását jogszabály írja elő az Adatkezelő – Magánrendelésünk- számára. Ilyen adatok különösen az egészségügyi ellátással és számlázással összefüggő adatkezelések. A törlési kérelem megtagadásáról minden esetben tájékoztatjuk Önt, megjelölve a törlés megtagadásának indokát. Személyes adat törlésére irányuló igény teljesı́tését követően azonban a korábbi (törölt) adatok már nem állı́thatók helyre.

4.    Az adatkezelés korlátozásához való jog

  • Ön, mint Páciens kérheti, hogy személyes adatainak kezelését Magánrendelésünk korlátozza, ha Ön vitatja a kezelt személyes adatok pontosságát. Ebben az esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát.

  • Kérheti, hogy személyes adatainak kezelését Magánrendelésünk korlátozza akkor is, ha az adatkezelés jogellenes, de Ön, mint Páciens ellenzi a kezelt személyes adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását.

  • A Páciens továbbá akkor is kérheti, hogy személyes adatainak kezelését Magánrendelésünk korlátozza, ha az adatkezelés célja már megvalósult, de Ön igényli azok Adatkezelő általi kezelését jogi igények előterjesztéséhez, érvényesı́téséhez vagy védelméhez.

5.    Az adathordozhatósághoz való jog

(1) A Páciens kérheti, hogy Magánrendelésünk, mint Adatkezelő a Páciens által rendelkezésére bocsátott  és  automatizált  módon  kezelt  személyes  adatokat géppel olvasható formátumban megkapja vagy azokat egy másik  Adatkezelő részére továbbı́tsauk.

6.    A tiltakozáshoz való jog

(1) A Páciens tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen amennyiben a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik.

VI.  ELJÁRÁSI SZABÁLYOK

  • Amennyiben Magánrendelésünkhöz kérelem érkezik be, úgy azt lehető leggyorsabban, de legkésőbb 30 napon belül írásban tájékoztatjuk Önt a kérelem alapján foganatosított intézkedésekről.

  • Amennyiben a kérelem összetettsége vagy egyéb objektív körülmény indokolja, a fenti határidő egyszer, legfeljebb 60 nappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról írásban értesítjük Önt a meghosszabbítás megfelelő indokolásával együtt.

  • Az első tájékoztatást ingyenesen biztosítjuk, kivéve, ha:

    1. a Páciens ismételten, lényegében változatlan tartalomra kér tájékoztatást, intézkedést;

    2. a kérelem egyértelműen megalapozatlan;

    3. a kérelem túlzó.

  • Amennyiben a kérelmező papíralapon, vagy elektronikus adathordozón (CD-n vagy DVD-n) kéri az adatok átadását, úgy Adatkezelő az Érintett adatok egy másolati példányát ingyenesen átadja a kért módon (kivéve, ha a választott platform technikailag aránytalan nehézséget jelentene). Minden további igényelt példányért adminisztrációs díjat számolhat fel, melyről előre tájékoztatja a kérelmezőt.

  • Adatkezelő a kérelemre adandó válaszát elektronikus formában teszi meg, kivéve, ha:

    1. az Érintett kifejezetten eltérő módon kéri a választ, és az nem okoz indokolatlanul magas többletkiadást Magánrendelésünknek;

    2. Magánrendelésünk nem ismeri az Érintett elektronikus elérhetőségét.

VII.  COOKIE/SÜTIK

Amennyiben ellátogat weboldalunkra, szeretnénk Önt tájékoztatni, hogy oldalunkon – a személyes adatok kezelése nélkül – sütik használata történik.

Mik is azok a sütik?

A sütik kis szövegfájlok, melyeket a webhely az oldalaira látogató felhasználó számítógépén, illetve mobilkészülékén tárol el. A sütik segítségével a honlap bizonyos ideig megjegyzi az Ön műveleteit és személyes beállításait (pl. a felhasználói nevet, a nyelvet, a betűméretet és a honlap megjelenítésével kapcsolatos többi egyedi beállítást), így Önnek nem kell azokat újra megadnia minden egyes alkalommal, amikor honlapunkra ellátogat, vagy az egyik lapról átnavigál egy másikra.

A sütiknek az engedélyezése nem feltétlenül szükséges a webhely működéséhez, de javítja a böngészés élményét és teljesítményét. Ön törölheti vagy letilthatja ezeket a sütiket, de ebben az esetben előfordulhat, hogy a webhely bizonyos funkciói nem működnek rendeltetésszerűen.

Hogyan használjuk fel a sütiket?

Weboldalunk sütik segítségével tartja nyilván a következőket:

  • az oldal meglátogatásának tényét és idejét

  • milyen elérési útvonalon érkezik a felhasználó az adott oldalra

  • azt, hogy emlékezzen a felhasználó tevékenységére, azonosítsa a felhasználót, ha járt már a weboldalon

  • azt, hogy beleegyezett-e abba, hogy a webhelyünk sütiket használjon

  • ha felhasználó korábban már látogatást tett a hirdető webhelyén, és engedélyezte a sütik használatát, ez alapján hirdetéseket jelenítenek meg a felhasználónak külső  szolgáltatók  –  közöttük  a  Google   –  partnereinek internetes

A sütik által tárolt információkat nem használjuk fel az Ön személyazonosságának megállapítására. A sütik által tárolt információk kizárólag az itt leírt célokra kerülnek felhasználásra.

A cookie-kat 3. félnél, a Google Analytics szolgáltatásban tároljuk. A Google Analytics szolgáltatást arra használjuk, hogy weboldalunk, valamint erre irányuló különböző hirdetési tevékenységeink hatékonyságát és eredményességét mérjük. A Google Analytics-ben Önről a következő online adatok kerülnek tárolásra:

  • cookie azonosító

  • IP-cím – azonosításra alkalmatlan formában (IP-maszkolással*)

  • eszközspecifikus adatok (hardver, operációs rendszer, )

  • kliensazonosító

* Az IP-maszkolásként ismert módszerrel a Google Analytics szolgáltatásában beállítottuk, hogy a Google Analytics az IP-címeknek csak egy részletét használja a földrajzihely-meghatározáshoz. Ennek köszönhetően a felhasználó IP-címe, mint személyes adat, weboldalunk számára nem lesz megismerhető.

A sütik karbantartása

Önnek lehetősége van arra, hogy karbantartsa és/vagy tetszés szerint törölje a sütiket.   Kérjük,   hogy   az   ezzel   kapcsolatos   tudnivalókért   látogasson   el az aboutcookies.org. oldalra.

A személyes adatokat is használó cookie-ról a IV.4. pontban tájékoztattuk.

VIII. ADATBIZTONSÁG

  • Az L33 MEDICAL által kezelt adatokat – mind papír, mind elektronikus formában – a székhelyén őrzi.

  • Az elektronikusan kezelt adatok védelme érdekében a technika mindenkori állása szerint megfelelő szintű biztonságot nyújtó megoldásokat A megfelelőség vizsgálata során különös hangsúlyt kap Magánrendelésünkön végzett adatkezelés során felmerülő kockázat mértéke. Az informatikai védelem biztosítja, hogy a tárolt adatok közvetlenül ne legyenek az Érintettetekhez rendelhetők vagy összekapcsolhatóak – kivéve, ha jogszabály azt megengedi.

  • Magánrendelésünk mindent megtesz annak érdekében, hogy gondoskodjon az Érintett (Páciensek) adatainak biztonságáról, megteszi továbbá azokat a szükséges technikai és szervezési intézkedéseket és kialakı́tja azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Rendelet valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.

  • Magánrendelésünk adatbázisában tárolt érintetti adatokhoz kizárólag Klinikánk erre kifejezett jogosultsággal rendelkező munkatársai férhetnek hozzá a hozzáférési szintek kialakított mértékéig.

  • Biztosítjuk, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozzuk azok véletlen elvesztését, jogtalan megsemmisülését, jogosulatlan hozzáférését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását, jogosulatlan terjesztését. E kötelezettség teljesı́tésére Magánrendelésünk minden olyan harmadik felet felhı́v, akik részére személyes adatokat továbbı́t.

  • Szolgáltatásunk informatikai rendszerét tűzfallal védi a jogosulatlan hozzáférés

  • Az Adatkezelő, és esetlegesen igénybe vett Adatfeldolgozói mindenkor védelmet biztosítanak informatikai rendszereik ellen irányuló csalás, kémkedés, vírusok, betörések, rongálás, természeti csapások ellen. Magánrendelésünk, mint Adatkezelő és az Adatfeldolgozóink is szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokat alkalmaz. Adatfeldolgozóink ezekről a védelmi eljárásokról nyilatkozatban vagy megállapodásban biztosítják Magánrendelésünket.

  • Az adatok tárolására használt eszközök jelszóval védettek, a Szolgáltatásunkban meghatározott módon a hozzáférési szintek szigorúan szabályozottak.

  • A papír alapon tárolt dokumentumok esetében olyan zárt tárolást alkalmaz, amely megakadályozza a jogosulatlan hozzáférést. A papír alapon tárolt dokumentumok hozzáférését Magánrendelésünk jogosultsági szintek beépítésével szabályozza.

  • Magánrendelésünk felé interneten keresztül – bármely formában – továbbított üzenetek fokozottan ki vannak téve az olyan hálózati fenyegetéseknek, amelyek az információk módosítására, illetékteleneknek való hozzáférésre, vagy egyéb illegális tevékenységre vezetnek. Az ilyen veszélyek elhárítására ugyanakkor Magánrendelésünk mindent megtesz, ami a mindenkori technika állása szerint, ésszerűen megtehető, és tőle elvárható. Ennek érdekében az alkalmazott rendszerek megfigyelés alatt állnak, hogy a biztonsági eltéréseket rögzíthesse, hogy bizonyítékot szerezzen biztonsági eseményre vonatkozólag, illetve, hogy vizsgálhassa az óvintézkedések hatékonyságát.

IX.  PANASZOK KEZELÉSE

  • Adatvédelmi vonatkozású kérelmét, tiltakozását, panaszát az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéseit és észrevételeit az L33 MEDICAL kezeli.

  • Amennyiben Önnek a személyes adataival kapcsolatos tiltakozását, panaszát, kérelmeit Szolgáltatásunknál nem sikerült megnyugtató módon rendeznie, vagy Ön bármikor úgy ítéli meg, hogy személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll, úgy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál jogosult bejelentést

  • Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszával közvetlenül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat:

  • Amennyiben Magánrendelésünk hivatalos megkeresést kap az arra jogosult hatóságoktól, úgy kötelező jelleggel átadja a meghatározott személyes Kizárólag olyan adatokat adunk át, amelyek feltétlenül szükségesek a megkereső hatóság által megjelölt cél eléréséhez.

X.  ADATVÉDELMI INCIDENS

  • Amennyiben adatvédelmi incidens történik, Magánrendelésünk indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb 72 órával azután, hogy az incidens a tudomására jutott, bejelenti az illetékes Felügyeleti Hatóságnak azt, kivéve ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve.

  • Ha az adatvédelmi incidens vélhetően magas kockázattal jár a természetes személy jogaira és szabadságaira nézve, Magánrendelésünk indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja Önt – az Érintettet (Pácienst)- az adatvédelmi incidensről és megteszi a belső szabályzatban meghatározottak szerinti intézkedéseit.

Magánrendelésünk, mint Adatkezelő a megadott személyes adatokat az e Tájékoztatóban leírt céloktól eltérő célokra nem használják fel. Jelen Tájékoztatóban meghatározott Adatfeldolgozók részére történő adattovábbítás a Páciens külön hozzájárulása nélkül végezhető. Személyes adatok harmadik személynek vagy hatóságok számára történő kiadása – hacsak jogszabály ettől eltérően nem rendelkezik – kizárólag hatósági határozat alapján, vagy az Érintett Páciens előzetes, kifejezett hozzájárulása esetén lehetséges.

 

  1. TÁJÉKOZTATÓ VÁLTOZÁSAI

  • Magánrendelésünk fenntartja a jogot, hogy jelen Tájékoztatót bármikor, előzetes értesı́tés nélkül módosı́tsa vagy frissı́tse és a friss változatot közzé

  • Bármely módosı́tás kizárólag a módosı́tott változat közzétételét követően összegyűjtött személyes adatokra érvényes

A Tájékoztató hatályba lépésének napja: 2018. május 25.

L33 MEDICAL KFT.
Dr. Vörös Anna Ildikó